DIETETYCZNA PASTA Z MAKRELI

4.49 (201 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pasta z makreli z dodatkiem twarogu i warzyw jest pastą bardzo smaczną i szybką w przygotowaniu. W dodatku jest dietetyczna i lekka. Najlepiej jeść ją z ciemnym pieczywem lub plackami otrębowymi.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    2 ogórki kiszone
    1 mała papryka czerwona
    1/2 pęczka szczypiorku
    200 g chudego twarogu
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    1 duża łyżka ostrego ketchupu
    sól, pieprz do smaku
    liście salaty do podania
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Dietetyczna pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mariola Łyczak 1. Makrelę obieramy ze skóry, wyciągamy szkielet i mielimy ją z twarogiem w maszynce do mięsa.
    Ogórki, szczypiorek, paprykę drobno kroimy i dodajemy do pasty, łącznie z przecierem, ketchupem i przyprawami. Pastę dokładnie mieszamy, w razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem.
    Pastę nakładamy na liście sałaty lub podajemy do pieczywa, resztę chłodzimy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować