Pasta z makreli z dodatkiem twarogu i warzyw jest pastą bardzo smaczną i szybką w przygotowaniu. W dodatku jest dietetyczna i lekka. Najlepiej jeść ją z ciemnym pieczywem lub plackami otrębowymi.
20 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
1 wędzona makrela
2 ogórki kiszone
1 mała papryka czerwona
1/2 pęczka szczypiorku
200 g chudego twarogu
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
1 duża łyżka ostrego ketchupu
sól, pieprz do smaku
liście salaty do podania
Dietetyczna pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makrelę obieramy ze skóry, wyciągamy szkielet i mielimy ją z twarogiem w maszynce do mięsa.
Ogórki, szczypiorek, paprykę drobno kroimy i dodajemy do pasty, łącznie z przecierem, ketchupem i przyprawami. Pastę dokładnie mieszamy, w razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem.
Pastę nakładamy na liście sałaty lub podajemy do pieczywa, resztę chłodzimy. Smacznego.
Komentarze