Dietetyczna napoleonka na krakersach

4.99 (164 ocen)

  • 15 min

Ciasto pełne zalet: szybkie w przygotowaniu, dietetyczne, tanie, nie wymagające pieczenia, zawierające minimum składników a do tego przepyszne!

  • 15 min

Składniki:

  • Na formę o wymiarach 20 cm x 25 cm:

    - 100 g krakersów

    - 750 ml mleka + 2 budynie waniliowe

    - 750 ml mleka + 2 budynie czekoladowe

    - 4 łyżki cukru (cukier można zastąpić słodzikiem)

    - 2 łyżki syropu waniliowego (lub cukier waniliowy)
Wystaw ocenę:

4.99 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Dietetyczna napoleonka na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dietetyczna napoleonka 1. Formę wykładamy krakersami (słoną warstwą do góry). Gotujemy budynie... W 2 garnkach gotujemy po 500 ml mleka z dodatkiem 2 łyżek cukru i 1 łyżki syropu waniliowego. W 2 osobnych szklankach rozpuszczamy po 2 budynie, w jednej waniliowy a w drugiej czekoladowy. Jak mleko zacznie się gotować wlewamy zawartość szklanek, do jednego garnka szklanka z budyniem waniliowym a do drugiego czekoladowym. Mieszamy gotujemy chwilkę do zgęstnięcia. Następnie gorące budynie wylewamy do formy wyłożonej krakersami, najpierw wylewamy budyń waniliowy a na waniliowy gorący budyń czekoladowy, przykrywamy krakersami. Odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować