Dietetyczna kapustka z razowym makaronem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Dietetyczny zdrowy obiadek .

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 paczki Makaronu razowego
    1/2 pęczka natki pietruszki,
    1/4 szt kapusta biała,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    Kucharek - uniwersalna,
    1 łyżeczka masła,
    Sól,
    1 ząbek czosnku

Dietetyczna kapustka z razowym makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron razowy gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy.
  • 2. Kapustę białą kroimy w paseczki. Gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy . Podsmażamy na teflonowej patelni dodając 1 łyżeczkę masła lub oliwy . Doprawiamy przyprawa uniwersalną i pieprzem do smaku . Wyciskamy ząbek czosnku .
  • 3. Na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki mieszamy . Podajemy kapustkę z makaronem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy