Diabelskie Skrzydełka

  • wyświetlono: 533 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zawsze sobie wmawiałam że skrzydełka to nie potrawa dla mnie, bo nie ma tam nic do jedzenia. Ale gdy pomyślałam nad tym żeby jakoś to urozmaicić i dodać pomieszane przyprawy to się okazało że teraz ja i moja reszta rodzinki ( a jeszcze jest pozostałych 7 osób) nie potrafimy wytrzymać bez nich.

edyta1977
  • 120min

Składniki

10 skrzydełek drobiowych
Sos:
1 łyżka miodu płynnego
4 ząbki wyciśniętego czosnku
szczypta imbiru
0,5 szklanki oleju
szczypta chili
1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania przepisu:

Diabelskie Skrzydełka

  • Tak wyglądają w sosie miodowo-czosnkowym.1. Wszystkie podane wyżej składniki mieszamy ze sobą w miseczce. Wkładamy skrzydełka do sosiku,dokładnie je mieszając aby każde przeszło sosem. Następnie należy włożyć na około 1 godzinę do lodówki razem z tym sosem. Po upływie czasu wyjąć, ułożyć na blasze polanej olejem. Wstawić do piekarnika na ok. 1 godzinę i piec w temperaturze 180-200 st.

Porady

Po upływie 40 minut należy sprawdzić, jeśli się przyrumieniły to obrócić na drugą stronę. Można piec z termoobiegiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadKurczakmiódprzekąskaskrzydełkasmacznekonkurs_szybkowar

Komentarze

Podobne przepisy

diabelskie krewetki

Dodane przez: Brenia

Diabelskie krewetki w sosie chilli

Niezwykle ostra i bardzo smakczna...

Maggiczne Skrzydełka

Dodane przez: kobi69

Maggiczne Skrzydełka

Wszyscy moi znajomi, którym zaserwowałam...

skrztdełka

Dodane przez: rejsa

CHRUPIĄCE SKRZYDEŁKA

Te skrzydełka często goszczą na...

skrzydełka w zalewie

Dodane przez: agnes8118

SKRZYDEŁKA W ZALEWIE OCTOWEJ

pojawiają się na każdej imprezie...

SKRZYDEŁKA W ZALEWIE

Dodane przez: zandero99

SKRZYDEŁKA W ZALEWIE CURRY

Skrzydełka idealne na imprezy....

Skrzydełka marynowane

Dodane przez: luna19

Skrzydełka marynowane

marynaty

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE