Diabelskie Jajka

4.47 (157 ocen)

  • 20 min

Na ostro, świetne na przyjęcia!

  • 20 min

Składniki:

  • jajka [6 szt.]
    majonez [2 łyżki]
    musztarda [1 łyżeczka] (najlepiej użyć dijon)
    szczypior [2 łyżki] (drobno posiekany)
    pieprz cayenne [1 szczypta] (odrobina, można użyć tabasco )
    papryka (przyprawa) [1 szczypta] (do posypania)
Wystaw ocenę:

4.47 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Diabelskie jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • diabelskie jajka 1 1. Ugotować 6 jajek na twardo.
  • diabelskie jajka 44 2. Czystym nożem poprzecinać jajka na pół, delikatnie wydłubać żółtka do miski. Po każdym przecięciu jajka, wyczyścić nóż, żeby nie zabrudzić białka kolejnego jajka.
  • diabelskie jajka 4 3. Do miski z żółtkami dodać majonez, musztardę, pieprz cayenne. Dobrze wymieszać widelcem - do uzyskania jednolitej masy, dorzucić szczypiorek i lekko wymieszać.
    Otrzymaną masą wypełnić białka jajek i na koniec posypać papryką.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować