Dewolaje z grzybami

4.5 (167 ocen)

  • 45 min

Zawsze przygotowuję je na niedzielny obiad. Każdemu będą smakować.

  • 45 min

Składniki:

  • 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka,
    20 dag grzybów leśnych lub pieczarek,
    1 cebula,
    1 jajko,
    1 szklanka bułki tartej,
    sól,
    pieprz,
    oliwa.
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dewolaje z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby (pieczarki) oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Grzyby razem z cebulą podsmażamy 10 minut na oliwie. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  • 2. Filety z piersi kurczaka cienko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa nakładamy porcję farszu grzybowego. Mięso zwijamy w roladki.
  • 3. Dewolaje maczamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Układamy na patelni z rozgrzaną oliwią. Smażymy na małym ogniu, na rumiano z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować