Devolay z wędzonym serem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Z serem wędzonym smakuje wybornie.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Filet z kurczaka pojedynczy 4 szt.
    Papryka pikantna do smaku
    Natka pietruszki 1 pęczek
    Masło
    Pieprz i sól do smaku
    Mąka do panierki
    Jajka 3 szt.
    Olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Devolay z wędzonym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, posypać papryką, solą i pieprzem do smaku i odstawić na godzinę. Następnie filety rozbić przez folię spożywczą. Na każdy rozbity filet położyć słupek masła, sera wędzonego i posiekaną natkę pietruszki. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Smażyć na głębokim tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować