Devolay z niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zaskocz gości wyjątkowym obiadem

  • 40 min

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
    szpinak mrożony lub świeży
    ser żółty w plasterkach
    1 papryka czerwona
    jajko
    bułka tarta
    2 ząbki czosnku
    przyprawa do kurczaka
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna.
    przyprawa do kurczaka
    olej lub oliwa z oliwek
    woda
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Devolay z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety przeciąć na pół tak aby powstały 4 kotlety- rozbić. Natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
  • 2. na patelni rozgrzać oliwę dodać posiekane 2 ząbki czosnku. Gdy czosnek się zarumieni dodać szpinak mrożony i podlać niewielką ilością wody. Gdy szpinak osiągnie konsystencję papki dodać łyżkę masła i doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna.. Paprykę oczyścić i pokroić w paski
  • 3. Gotową masą szpinakową smarować filety na to położyć plasterek sera zółtego. Paski papryki położyć na filecie i i zawinąć fileta. Aby filet się nie rozwiną przebić wykałaczką. Obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na patelni w oleju. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Gotowe roladki podawać z ziemniakami i surówką z marchewki i jabłka.

Porady

Filet z piersi kurczaka można zastąpić filetem z piersi indyka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować