devolay z indyka z serem i szynką

4.5 (162 ocen)

Indycze devolaye moment znikają z talerza. Mąż i dzieci bardzo je lubią.

Składniki:

  • 1 pierś indycza
    żółty ser w plastrach
    szynka konserwowa
    sól
    pieprz
    1-2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Devolay z indyka z serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • po plasterku... 1.
    Z piersi indyka robię filet, taki by rozbić na kotlety. Przyprawiam solą i pieprzem. Kładę po plasterku szynki i sera. Zwijam w roladkę. Maczam w roztrzepanym jajku. Obtaczam w bułce tartej. Smażę na oleju.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować