Desery jeżynowo-porzeczkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Letnią porą bardzo lubię orzeźwiające desery o lekko kwaśnym smaku dlatego często do deserów wykorzystuję czarne porzeczki które uwielbiam. Szkoda że sezon na owoce trwa tak krótko, więc korzystajmy z nich póki są.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 330 ml. śmietany 30 %
    200 ml. zmiksowanych jeżyn
    150 ml. zmiksowanych porzeczek
    1 galaretka porzeczkowa
    3 łyżki cukru pudru
    0,5 op. okrągłych biszkoptów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Desery z owocami

Desery jeżynowo-porzeczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki i jeżyny przekładamy do rondla, dodajemy cukier i zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i wsypujemy sucha galaretkę, dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Schłodzona śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy połowę musu owocowego i miksujemy. Do szklanek lub pucharków wykładamy połowę masy śmietanowej, układamy warstwę pokruszonych biszkoptów, wykładamy pozostałą masę śmietanową. Ponownie układamy pokruszone biszkopty i wylewamy mus i u układamy na wierzch po jednym biszkopcie. Desery wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować