Deserek z kaszy jaglanej z porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczny i szybki w przygotowaniu deserek z kaszy jaglanej. Przygotowany na skyrze, słodzony ksylitolem. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g czerwonych porzeczek
    3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
    2 łyżki ksylitolu
    300 g skyru naturalnego
    1 łyżka siemienia lnianego
    garść borówek
    puder z ksylitolu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Deserek z kaszy jaglanej z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce myjemy i odsączamy z wody. Borówki i trochę porzeczek zostawiamy do dekoracji. Do kielicha blendera wkładamy porzeczki, kaszę jaglaną, skyr i ksylitol. Blendujemy. Dodajemy siemię i mieszamy. Przekładamy do miseczek i dekorujemy owocami i posypujemy pudrem z ksylitolu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować