Deserek w czekoladowych miseczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miseczki czekoladowe - Czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej,
foremki leciutko smaruje masłem,
Pędzelek zamaczam w rozpuszczonej czekoladzie i smaruje foremki ,wkładam do lodówki do stwardnienia czekolady,gdy czekolada stwardnieje ponownie smaruje rozpuszczoną czekoladą i znowu wkładam do lodówki .po zastygnięciu delikatnie ściągam foremki i mamy miseczki czekoladowe.
2.Żółtka ubijam z cukrem, dodaje serek Mascarpone miksuje nie za długo do połączenia składników.
Truskawki obieram ze szypułek ,myje osuszam papierowym ręcznikiem kroje na kawałki i miksuje blenderem.
Do zmiksowanych truskawek dodaje część serka delikatnie miksując .
Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody i łącze z musem truskawkowym .Mus wkładam do lodówki do stężenia.
3.Do miseczek nakładam serka Mascarpone, musu truskawkowego ,dekoruje serkiem mascarpone i ozdabiam kwiatuszkami cukrowymi i truskawkami oraz listkami mięty.
Komentarze