Deserek galaretkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.galaretki wisniowe rozpuścić w 2 szkl. gorącej wody, i tak samo galaretki wieloowocowe,do galaretek wmieszać kisiele odpowiedni do odpowiedniej galaretki .odłożyć kilka ostrążen, a resztę zmiksować .do zmiksowanych ostrążyn dodac 1/2 szkl tężejącej wieloowocowej galaretki i wymieszać aby powstał mus ,do galaretek wiśniowych dodać żurawinę oczywiście kilka odłożyc do dekoracji i wymieszać . śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru i dodac śmietan fix.1/2 ubitej śmietany wymieszać z 1/2 częścią galaretki wiśniowej i dodac 15 dkg zmiksowanych truskawek dokładnie wymieszać
2.Do miski szklanej włożyć folię spożywcza a następnie przelać 1/2część galaretki wieloowocowej i włożyć do lodówki aby stwardła , na galaretkę nałożyć mus z ostrążyn, następnie przelać galaretkę wiśniową i znowu do lodówki aby stwardła , nałożyć mus truskawkowy i na górę resztę galaretki wieloowocowej do której wkładamy odłożone ostrążynyi kilka owoców żurawiny.Wkładamy do lodówki na 2-3 godz. ozdabiamy śmietaną .
Komentarze