Deserek bananowo - jaglany z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pierwszy raz miałam do czynienia z kaszą na słodko - deserek smakuje wspaniale, to z pewnością nie było ostatnie spotkanie z tego rodzaju deserami.

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 herbatników
    10 dag kaszy jaglanej
    1 szkl śmietany 30%
    2 łyżki cukru pudru
    1 banan
    sok z połowy cytryny

    MUS:
    20 dag truskawek
    2 łyżki galaretki truskawkowej
    2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy

Deserek bananowo - jaglany z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać, ugotować do miękkości - ok 15min. Wystudzić.
  • 2. Herbatniki pokruszyć, ułożyć w pojemiczkach na dnie.
  • 3. Wystudzoną kaszę zblendować ze śmietanką na gładką masę. Dodać cukier, sok z cytryny i banana. Ponownie zblendować.
  • 4. Połowę masy rozłożyć do pojemniczków, resztę zostawić na wierzch.
  • 5. Truskawki zagotować, zblendować, dodać cukier i 2 łyżki suchej galaretki, dodkładnie wymieszać do rozpuszczenia. Wystudzić.
  • 6. Mus truskawkowy wyłożyć na warstwę jaglaną.
  • 7. Na mus wyłożyć resztę masy jaglanej.
  • 8. Udekorować kawałkami połamanych herbatników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować