Deser ze śliwkami i gruszkami pod kruszonką

4.5 (194 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To chyba najszybszy deser jaki ostatnio zrobiłam. Śliwki i gruszki w syropie podkruszonką z herbatniików. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże śliwki,
    jedna gruszka,
    4 łyżeczki cukru,
    kilka hernatników
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Crumble

Deser ze śliwkami i gruszkami pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę obieramy, kroimy w kostkę. Śliwki pozbawiamy pwstek i również w kroimy w kostkę. Owoce zasypujemy cukrem. Podgrzewamy przez około 5-7 minut, co jakiś czas mieszając. Owoce powinny puścić dużo soku, który lekko zgęstnieje.
    Herbatniki kruszymy.
    Owoce wykładamy do miseczek lub kokilek i posypujemy herbatnikami.

    Możemy podać również z lodami waniliowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować