Deser z twarogu truskawek i jagód

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny deser z twarogu, truskawek i jagód. Najlepiej jest przed podaniem schłodzić w lodówce.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • twaróg 20 dag.
    cukier trzcinowy 2 łyżeczki
    cukier waniliowy 1 łyżeczka
    śmietana 36%
    truskawki
    jagody
    listki mięty

Deser z twarogu truskawek i jagód - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do twarogu dodajemy cukry i śmietanę, śmietany tyle dodajemy żeby można było pomieszać twaróg z kawałkami truskawek i jagodami. Kroimy truskawki w kawałki, jagody osuszamy i dodajemy do masy twarogowej, delikatnie mieszamy składniki. Tak przygotowaną masę owocowo twarogową przekładamy do miseczki i układamy na niej pokrojone na połówki truskawki i jagody. Dekorujemy listkami natki selera naciowego lub listkami mięty.

    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy