Deser z truskawkami i mascarpone

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Deser smakuje znakomicie

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 gram truskawek lub innych miękkich owoców, mogą być mrożone
    250 gram mascarpone
    300 ml śmietany 30%
    3 łyżki cukru pudru
    małe bezy kilka sztuk lub prażone płatki migdałowe czy orzechy nerkowca

Deser z truskawkami i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser z truskawkami i mascarpone 1. Truskawki pokroić na kawałki.
    Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać mascarpone, krótko zmiksować na wolnych obrotach tylko do połączenia składników. W pucharkach układać masę śmietanową z mascarpone, truskawki, pokruszone beziki i znów masa, truskawki, bezy i tak do wyczerpania składników.

Komentarze

Podobne przepisy