Deser z tapioki z kokosem i morelami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowy deser z tapioki z kokosem i konfiturą morelową

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g drobnych perełek tapioki
    500 ml wody
    8 łyżek konfitury z moreli
    3 łyżki cukru kokosowego
    6 łyżek mleka
    chipsy kokosowe do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery w pucharku

Deser z tapioki z kokosem i morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować w garnku. Dodać tapiokę i gotować na małym ogniu przez 20 minut często mieszając. Po ugotowaniu dodać mleko i cukier kokosowy, wymieszać i odstawić do wystudzenia.
  • 2. Tapiokę przełożyć do pucharków i polać konfiturą z moreli. Udekorować chipsami kokosa.

Porady

Konfitury można zastąpić świeżymi owocami lub powidłami śliwkowymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tapioka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować