Deser z rabarbarem alla panna cotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę jagodową rozpuszczamy wg wskazówek na opakowaniu, rozlewamy po równo do trzech pucharków, zostawiamy do całkowitego stężenia.
Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody do uzyskania gładkiej płynnej masy.Śmietankę kremówkę ubijamy na puszysto z cukrem pudrem i pastą waniliową, dodajemy serek homogenizowany,płynną żelatynę mieszamy.
Oczyszczony umyty rabarbar kroimy na małe kawałki zasypujemy cukrem, podlewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy aż się rozpadnie, możemy zmiksować blenderem, do gorącej masy wsypujemy galaretkę pomarańczową, mieszamy, schłodzoną wylewamy na masę śmietanową.
Zostawiamy do całkowitego stężenia.Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną, czekoladą i karmelizowanym rabarbarem.
Komentarze