Deser z musem gruszkowym i jeżynami

  • wyświetlono: 404 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ten deser rozpływa się w ustach

adzia
  • 20min

Składniki

serek mascarpone
20 dag płatków migdałowych
4 gruszki
30 dag czernic
śnieżka

Sposób przygotowania przepisu:

Deser z musem gruszkowym i jeżynami

  • 1. Gruszki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Następnie miksujemy je z serkiem mascarpone.
  • 2. Śnieżkę ubijamy i łączymy z kremem gruszkowym.
  • 3. W salaterkach układamy 2 warstwy, na przemian jeżyny, kilka płatków migdałów i mus gruszkowy. Na wierzchu układamy owoce i posypujemy znów płatkami

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmakimigdałyDesergruszkijeżynyserek mascarponeśnieżkamus gruszkowyczernice

Komentarze

Podobne przepisy

Deser z mascarpone

Dodane przez: Elisa

Deser z mascarpone i musem truskawkowym

Pyszny i szybki w przygotowaniu...

Deser jogurtowy

Dodane przez: Iwona75

Lekki deser z jeżynami

Deser robi się w 5 minut. Należy...

Panna cotta z musem gruszkowym, bitą śmietaną i owocami

Dodane przez: 2milutka

Panna cotta z musem gruszkowym, bitą śmietaną...

Panna cotta-delikatna w smaku warstwa...

image-1bbed43

Dodane przez: nataliakielek

Deser z morelami i musem śmietankowo-czekoladowym

Dla wielbicieli słodkich deserów...

image-1c73doe

Dodane przez: Słodkie Rewolucje

Rolada z musem jogurtowo-gruszkowym

Przepyszna,lekka jak chmurka rolada...

image-0lcnn4a

Dodane przez: Mniam1

Deser budyniowy z jeżynami

Ciekawy smak budyniu, chociaż nie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE