deser z mascarpone i pianką truskawkową

  • wyświetlono: 483 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

lekki i puszysty krem niczym chmurka z truskawką

IMG_9922
  • 40min

Składniki

serek mascarpone 100 gram
serek homogenizowany 100 gram
żelatyna 2 łyżeczki
truskawki świeże 200 gram
kisiel truskawkowy 1 szt
biszkopty okrągłe 6 szt
żelatyna 1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

deser z mascarpone i pianką truskawkową

  • 1. przepis na 2 desery.

    przygotować okrągłe foremki o średnicy około 6 cm.i wysokości 10-12 cm.
    serki przełożyć do miski dodać rozpuszczoną żelatynę(2 łyżki) i wymieszać.
    przełożyć do foremek ,położyć biszkopty.
    kisiel zrobić w/g przepisu podanego na opakowaniu dodać pokrojone truskawki i wymieszać .troszkę zostawić do dekoracji.rozpuszczoną żelatynę dodać do kisielu.
    kisiel z truskawkami zmiksować,
    przełożyć do foremek i odstawić na dwie godz. do lodówki .
    wyjąc z foremek ,dekorować truskawkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylażelatynaTruskawkiDesersłodkościna słodkokisielserek homogenizowanypiankaserek mascarponedla gościpuszysty

Komentarze

Podobne przepisy

image-237x2bv

Dodane przez: viki2903

Jagodowy deser z chia i mascarpone

Pyszny lekki letni deser któremu...

deser

Dodane przez: dusiowa

Deser z mascarpone i bananami

jeszcze lekko zimowy deser

Deser z malinami i mascarpone

Dodane przez: Gregorhspeed

Deser z malinami i mascarpone

Smaczny i szybki w przygotowaniu...

deser

Dodane przez: dusiowa

Deser z mascarpone i oreo

Propozycja deseru na Walentynki...

Deser z mascarpone i truskawkami

Dodane przez: edytaha

Deser z mascarpone i truskawkami

Szybki deser na leniwe niedzielne...

Deser z truskawkami i mascarpone

Dodane przez: Alex M

Deser z truskawkami i mascarpone

Lekki i smakowity deserek z biszkoptami,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE