Deser z mango, mascarpone i prażonymi migdałami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Deser, który ucieszy każde podniebienie. Szybki i łatwy do przygotowania.

  • 25 min

Składniki:

  • 250ml śmietany 30%
    1 łyżka cukru pudru
    100g serka mascarpone
    1 mango
    50g płatków migdałowych
    15 sztuk biszkoptów okrągłych
    150 ml mocnej kawy parzonej
    rurki waflowe do dekoracji

Deser z mango, mascarpone i prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mango obieramy ze skóry, usuwamy pestkę. Owoc kroimy na mniejsze kawałki i miksujmy blenderem na gładki mus.
  • 2. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i razem miksujemy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.
  • 3. Biszkopty maczamy w kawie i układamy na dnie pucharków. Nakładamy porcję kremu mascarpone. Następnie nakładamy porcję musu z mango. Wierzch deseru posypujemy płatkami migdałowymi. Deser dekorujemy rurkami waflowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy