Deser z malinami

0 (0 ocen)

Wystarczy tak niewiele czasu, żeby zrobić tak smaczny deser.

Składniki:

  • kruche:
    2 szklanki mąki
    kostka masła osełkowego
    2 łyżeczki sody
    5 łyżek miodu
    2 żółtka
    dodatkowo:
    budyń cytrynowy
    2 szklanki mleka
    500 g malin
    2 łyżki kefiru
    2 łyżeczki cukru
    cukier puder

Deser z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodajemy sodę, żółtka, roztopione masło , miód, wyrabiamy. Wylepiamy tortownicę, pieczemy 25 min w 180 stopniach. Mocno kruszymy.
    Budyń gotujemy na mleku wdg. opisu na opakowaniu. Maliny myjemy, łączymy z kefirem i cukrem, blendujemy.
  • 2. Na dnie pucharka układamy po 2 łyżki kruszonki, następnie budyń kolejną warstwę kruszonki, na to maliny, posypujemy resztą kruszonki. Robimy kleks z mali, obsypujemy pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy