Deser z kremówki

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, słodka, delikatna pianka. To deser, który wszystkim przypadnie do gustu. Jest prosty do wykonania, idealny, gdy nie chce się nam piec ciasta, lub gdy do cukierni nam nie pod drodze; )

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 330ml śmietany kremówki
    300ml mleka
    4 dag cukru pudru
    2 łyżki żelatyny
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    2 łyżki rumu
    Posypka czekoladowa, bezy

Deser z kremówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody.
    Śmietanę, mleko, cukier i cukier waniliowy wymieszać i podgrzać do rozpuszczenia cukru. Pod koniec wlać rum, odstawić z ognia, dodać żelatynę i całość wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Masę przełożyć do salaterek i schłodzić.
    Przed podaniem udekorować bezami i posypać ozdobami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy