Deser z kremem Amaretto w stylu włoskim

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest pysznym, lekkim jak puszek i eleganckim deserem. Idealnie komponujący się z Amaretto ( warto mieć go w swoim barku):) Najlepiej pokusić się o lepszą kremówkę czyli 36%. Deser należy spożyć do 15 minut po schłodzeniu, może podejść wodą gdyż jest bez fixów i usztywniaczy!.Mniam po prostu....

  • 30 min

Składniki:

  • Na 2 osoby:
    1/2 paczki ciastek Amaretto lub makaroników
    1 szklanka kremówki 36%
    1/2 szklanki Amaretto
    1 łyżka soku z cytryny
    2 płaskie łyżki cukru pudru
    płatki migdałowe do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Makaroniki

Deser z kremem amaretto w stylu włoskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka pokruszyć, rozłożyć na dnie pucharków, zostawić trochę na wierzch deseru.
  • 2. Kremówkę ubić dodać cukier puder, sok i cienkim strumieniem alkohol.
    Krem przełożyć na warstwę ciastek. Wierzch posypać pozostałymi ciastkami i płatkami migdałów.Szczyt prostoty:))

Porady

Lepiej nie prowadzić pojazdu po tym deserze, szczególnie gdy zjemy go więcej:))) a zapewne zjemy bo jest wspaniały!!! ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasteczka amaretti Amaretto Mąka Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować