Deser z kaszy gryczanej

4 (1 ocen)

  • 60 min

Przepis wymyslily my z koleżanką.

  • 60 min

Składniki:

  • Pół szklanki kaszy gryczanej, 2 szklanki mleka,tabliczka gorzkiej czekolady plus trzy do dekoracji,łyżka masła,garść ulubionych orzechów,łyżka kakao,łyżka cynamonu, 1 wafl prince polo, 1 małe musli np.kokosowe, kilka listków mięty.
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wlać mleko do garnka i wsypać kaszę gotując na małym ogniu tak, aby mleko nie wykipialo, a kasza powoli się gotowała. Dodajemy kolo i cynamon gotujemy 20-30 minut. Łamie my czekoladę i dodajemy do całości odstawiamy z palnika i dodajemy masło odstawiamy do wystygniecia. Na patelni uprazyc orzechy. Po ostygnieciu masy należy ją blendowac lub miksowac tak długo, aż powstanie puszysty mus jeżeli masa będzie gęsta dodać mleka. Formuje my podajemy z uprazonymi orzechami. Całość przełożyłam w kolejności: uprazone orzechy, mus, wiórki czekolady, musli, uprazone orzechy, mus, poruszone wafelki prince polo oraz listek mięty.

Porady

Deser można wykonać bez dodatków i tak będzie pyszny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować