Deser z galaretki i bitej śmietanki

1.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny, bardzo słodki i bardzo prosty deser. Deser w wydaniu świątecznym.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 galaretka o cytrynowym smaku
    250 ml gorącej wody
    250 ml śmietanki kremówki 30 %
    cukier puder do smaku
    dowolne słodycze do dekoracji w kolorze żółtym
Wystaw ocenę:

1.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Galaretki

Deser z galaretki i bitej śmietanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do stężenia, następnie kroimy w małą kostkę.
  • 2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ponownie ubijamy.
  • 3. Do szklaneczek nakładamy porcje galaretki, śmietanki i dekorujemy słodyczami. Podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 2 osób. Zamiast kremówki można ubić śmietankę typu ,,Śnieżka''.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować