Deser z Galaretką i Winogronami

5 (190 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Deser z Galaretką i Winogronami

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 galaretka miętowa
    1 galaretka agrestowa
    500-600ml gorącej wody
    kiść winogron

    1 galaretka przeźroczysta o smaku winogronowym
    250 ml serka homogenizowanego bez cukru
    200ml gorącej

    300 ml śmietany 30%
    1 łyżka żelatyny
    odrobina gorącej wody
    1-2 łyżki cukru pudru
    słomka ptysiowa z cynamonem
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z galaretką i winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na spód szklanek, włożyć winogrona.
    2. Galaretkę agrestową i miętową wsypać do gorącej wody, dokładnie rozmieszać, poczekać aż przestygnie, zalać winogrona, odstawić do całkowitego stężenia.
    3. Galaretkę winogronową rozpuścić w 200ml gorącej wody, gdy zacznie tężeć połączyć z serkiem homogenizowanym, wyłożyć na galaretkę.

    4. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, żelatynę rozpuszczoną w wodzie, wyłożyć na warstwę z serkiem.
    5. Wierzch udekorować słomką ptysiową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować