Deser z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Mleko dzielimy do dwóch garnków po połowie około 250 ml. W pierwszym garnku gotujemy samo mleko rozpuszczamy w nim 2 łyżki cukru . Cały czas mieszając . Po koniec dodajemy żelatynę i cały czas mieszamy.
2. W drugim garnku gotujemy drugą połowę mleka , z dodatkiem cukru 2 łyżki i 1.5 łyżki kakao . Cały czas mieszając . Pod koniec dodajemy żelatynę i mieszamy.
3.Na sam spód plastikowego kubeczka wylewamy masę czekoladową . I dajemy do zamrażalnika na 15-25 minut do stężenia .
4.Następnie na masę czekoladową wylewamy masę białą i wstawiamy do zamrażalnika na 15-25 minut do stężenia .
5.Wykonanie sosu borówkowego :
Do malaksera dajemy borówki , serek , danio raz cukier i miksujemy kilka sekund. Gotowym sosem polewamy na deser wyciągnięty z plastikowego kubeczka.
Komentarze