Deser z ananasami i serduszkami z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 50 min

Dla dużych małych.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 serki homogenizowane
    1 jogurt naturalny
    2 galaretki o smaku owoców leśnych
    1 galaretka pomarańczowa
    1 puszka ananasa
    1 opakowanie skórki pomarańczowej w cukrze
    ½ opakowania ciasta francuskiego

Deser z ananasami i serduszkami z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretę pomarańczową rozpuścić i odstawić do zastygnięcia. Galaretki o smaku owoców leśnych rozpuścić w połowie wody i odstawić do wystygnięcia.
  • 2. Serki i jogurt naturalny wymieszać mikserem i dodać schłodzoną galaretki o smaku owoców leśnych. Przełożyć do pucharków. Do masy dodać pokrojoną w kostkę, zastygniętą galaretkę pomarańczową. Odstawić do zastygnięcia.
  • 3. Ananasy pokroić w kostkę i wymieszać ze skórką pomarańczową. Wyłożyć na deser. Z ciasta francuskiego wykroić serduszka i i piec w temp. 180 stopni przez ok. 15 minut. Wystudzonymi ozdobić deser.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy