deser twarogowy z cukrem miętowym, żurawiną, owocami i galaretką

0 (0 ocen)

deser jest tak smaczny smakowo i aromatycznie miętowy, że znika w mgnieniu oka....................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • twaróg 1 kg/wiaderko, cukier miętowy Royal Brand 3 łyżki, żelatyna 4 łyżeczki, owoce 400 gram/puszka, żurawina suszona 1 szklanka, herbatniki 1 opakowanie, galaretka agrestowa 2 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser twarogowy z cukrem miętowym, żurawiną, owocami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. cukier miętowy, żelatynę rozpuścić w1,5 szklanki gorącej wody, wystudzić i wymieszać z połową sera z wiaderka, wymieszać z połową z mixu owoców z puszki odsączonymi z soku, wlać masę do formy silikonowej z kominkiem 20 cm i schować do lodówki, gdy zacznie tężeć poukładać herbatniki na wierzchu lekko wciskając do środka
  • etap 2. galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wlać do reszty sera, wlać sok owocowy z puszki, wsypać żurawinę bez moczenia tylko opłukać
  • etap 3. masę wlać do formy i schować do lodówki najlepiej na całą
  • etap 4. galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, wymieszać z owocami i zostawić do wystudzenia, deser wyjąć z formy na talerz, gdy galaretka zacznie tężeć polać nią deser a owoce wsypać do miejsca po kominku,schować na kilka godzin do lodówki

Porady

jak nie masz cukru miętowego to można dać zwykły + herbata miętowa=1 torebka zaparzona w 1/4 szklanki wrzątku..

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować