Deser twarogowy z cukrem miętowym, żurawiną, owocami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.cukier miętowy, żelatynę rozpuścić w1,5 szklanki gorącej wody, wystudzić i wymieszać z połową sera z wiaderka, wymieszać z połową z mixu owoców z puszki odsączonymi z soku, wlać masę do formy silikonowej z kominkiem 20 cm i schować do lodówki, gdy zacznie tężeć poukładać herbatniki na wierzchu lekko wciskając do środka
2.galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wlać do reszty sera, wlać sok owocowy z puszki, wsypać żurawinę bez moczenia tylko opłukać
3.masę wlać do formy i schować do lodówki najlepiej na całą
4.galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, wymieszać z owocami i zostawić do wystudzenia, deser wyjąć z formy na talerz, gdy galaretka zacznie tężeć polać nią deser a owoce wsypać do miejsca po kominku,schować na kilka godzin do lodówki
Porady
jak nie masz cukru miętowego to można dać zwykły + herbata miętowa=1 torebka zaparzona w 1/4 szklanki wrzątku..
Komentarze