Naturalny deser na bazie świeżych truskawek, ananasa i pożywnego banana to porządny zastrzyk witamin i świetny pomysł na przekąskę między posiłkami. Deser zawiera tylko naturalne cukry!!!
Deser truskawkowy z bananem i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warstwa truskawkowo-bananowa:
Truskawki umyć, osuszyć, pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze kawałki. Banany obrać ze skóry i pokroić na plasterki. Truskawki i banany przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować do jednolitej konsystencji. Rozlać do 4 pucharków.
2.Warstwa ananasowo-bananowa:
Ananasa obrać ze skóry, pozbawić oczek i twardego środka, resztę pokroić w mniejszą kostkę. Banany obrać ze skóry i pokroić na plasterki. Kawałki ananasa i banany przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować do jednolitej konsystencji. Rozlać do pucharków.
3.Warstwa truskawkowa:
Truskawki umyć, osuszyć, pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować do jednolitej konsystencji. Rozlać do pucharków i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
4.Gotowy, schłodzony deser udekorować bitą śmietaną, świeżymi truskawkami, mięta i posypać płatkami czekoladowymi (dekoracja wedle uznania lub można ją całkowicie pominąć).
Komentarze