Deser truskawkowo śmietanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: żelatynę zalać zimną wodą – około ¼ szklanki, odstawić do spęcznienia, potem podgrzać i mieszać by żelatyna się rozpuściła. Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, pozostałe zmiksować. Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Śmietankę ubić na sztywno, na koniec dodawać porcjami cukier puder, ubijać. Następnie dodać wystudzoną żelatynę, ubić.
Do zmiksowanych truskawek dodać przestudzoną galaretkę i serek, zmiksować na jednolitą masę.
Do pucharków nakładać porcjami mus truskawkowy z serkiem, potem białą część , mus truskawkowy. Na koniec białą masę na wierzch – dekoracyjnie. W każdym pucharku umieścić truskawki, kawałek biszkopta, schłodzić i smacznego,
Komentarze