Deser trio

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Deser składający się z kremu patissiere, truskawek i śmietany - idealna kompozycja.

Składniki:

  • Krem patissiere
    3 żółtka
    100 ml cukru
    200 ml mleka
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    200 ml śmietany 30%

    1/2 l truskawek
    około 10 biszkoptów
    cukier
    bita śmietana - spray

Deser trio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z cukrem. Cały czas ubijając dodawać przesianą mąkę. Mleko zagotować ze śmietaną i powoli wlewać do masy żółtkowej - cały czas ubijając. Masę należy podgrzewać aż zgęstnieje. Kilka truskawek zostawiamy do dekoracji pozostałe blendujemy wraz z biszkoptami. Do truskawek możemy dodać odrobinę cukru. Biszkoptów dodajemy tyle aby truskawki były gęste i dało się je układać łyżką w pucharkach.
    Krem układamy do pucharków na przemian z truskawkami. Chłodzimy. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i truskawkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2016

Komentarze

Podobne przepisy