REKLAMA

Deser tiramisu

wyświetlono: 318 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Deser ten jest idealny na rodzinne spotkania oraz spotkania w gronie znajomych, łatwy i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny.

opublikowany: 17.08.2017
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów (200g)
    3-4 łyżki kawy rozpuszczalnej
    200 g schłodzonej śmietanki 30%
    4 łyżki cukru pudru
    250 g serka mascarpone
    kieliszek likieru kawowego
    kakao do dekoracji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • tiramisu 1. Zaparzyć kawę rozpuszczalną dodając kieliszek likieru kawowego i odstawić do wystygnięcia. Przygotować 6 pucharków a następnie ułożyć w nich biszkopty nasączone kawą. Śmietankę ubić mikserem, pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru pudru a następnie dodać serek mascarpone. Gotową masę należy wyłożyć do wcześniej przygotowanych pucharków. Wstawić na kilka godzin do lodówki a przed podaniem posypać kakao.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Marinella 20181015_210736

Deser Tiramisu

Niebo w gębie

kategoria: Desery biszkopty tiramisu opublikowany: 01.05.2020 | wyświetlono: 273 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: weronika63 logo

Deser Tiramisu

Polecam smaczny deser Tiramisu.

kategoria: Desery biszkopty bita śmietana opublikowany: 09.12.2018 | wyświetlono: 389 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: martamp martamp

Deser truskawkowy a'la tiramisu

Propozycja nie tylko na wyjątkowe okazje

kategoria: Desery opublikowany: 08.01.2016 | wyświetlono: 16527 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: kasiunia860 Moje zdjęcie

deser tiramisu

Przepyszny deser który zawsze zachwyca moich gości swoim wyjątkowym smakiem.

kategoria: Desery biszkopty kawy opublikowany: 10.01.2015 | wyświetlono: 669 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE