Deser stracciatella z mango

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Ubita śmietanka z serkiem waniliowym danio z dodatkiem kawałków czekolady do tego mango zmiksowane z galaretką. Prosty deserek okazał się bardzo pyszny.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 250 ml. śmietanki kremówki min.30%
    1 serek danio waniliowy
    1 łyżka cukru pudru
    pół tabliczki czekolady deserowej
    1 puszka mango w zalewie( ok 250 g po odsączeniu)
    1 galaretka najlepiej o żółtym kolorze
    1 mały śmietan-fiks
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser stracciatella z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę siekamy na drobne kawałki.
    Galaretkę zalewamy 250 ml. wrzątku, dokładnie mieszamy, studzimy.
  • 2. Śmietankę ubijamy z łyżką cukru pudru ,gdy śmietana zacznie gęstnieć dodajemy śmietan-fiks i serek danio ,dalej ubijamy aż całość zgęstnieje. (2 łyżki odkładamy do dekoracji)
  • 3. Do tak przygotowanej masy dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy, następnie przekładamy porcjami do pucharków. ( ja użyłam małych po jogurtach 6 sztuk)
  • 4. Mango odcedzamy z zalewy i miksujemy dokładnie aby nie było grudek, dodajemy wystudzoną ale nie stężałą galaretkę, jeszcze raz krótko miksujemy do połączenia się składników.
  • 5. Masę z mango wlewamy porcjami na masę śmietanową i wstawiamy do lodówki aby stężała.
    Dekorujemy odłożoną wcześniej śmietanką, można posypać startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować