Deser śmietanowy "owocowa fantazja" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki zielone rozmieszać z 3 szklankami przegotowanej wody. Połowę galaretki wylać do foremki na babkę. Poukładać owoce, wstawić do lodówki do stężenia.
2.Galaretki żółte rozmieszać z żelatyną w 2 szklankach przegotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem dodać tężejącą galaretkę. Owoce pokroić na mniejsze części.Wymieszać z masą śmietanową.
3.Połowę masy śmietanowej wyłożyć na galaretkę zieloną, Wstawić do lodówki do stężenia, następnie wylać drugą część galaretki zielonej ponownie wstawić do lodówki. Na koniec wyłożyć drugą część masy śmietanowej. Całość schłodzić.
4.Do miski wlać gorącą wodę, wstawić formę z deserem na 15 sekund (nie dłużej). Szybko odwrócić formę na podstawkę lub talerz.
Komentarze