Deser śmietanowo - jogurtowy z miodem i orzechami

4.5 (163 ocen)

  • 15 min

Szybki i smaczny deser z orzechami i miodem - koniecznie naturalnym!

  • 15 min

Składniki:


  • Składniki na 4 porcje:
    330 śmietany 30%
    120ml gęstego jogurtu naturalnego
    1/3 szklanki wody
    2 łyżki cukru
    1,5 łyżeczki żelatyny
    150g orzechów włoskich
    4 łyżeczki miodu płynnego

Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser śmietanowo - jogurtowy z miodem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować i rozpuścić niej żelatynę. Śmietanę ubić z cukrem, a gdy będzie sztywna cały czas miksując dodawać po łyżce jogurtu. Pod koniec ubijania wlewać powoli jeszcze ciepłą żelatynę. Na dno pucharków wyłożyć trochę śmietany, posypać ją garścią orzechów i przykryć pozostałą śmietaną. Udekorować orzechami i miodem.

Porady

aby wydobyć jeszcze głębszy smak i aromat z orzechów, to można uprażyć je na suchej patelni. Żelatynę można zastąpić 2 fixami do śmietany

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować