Deser śmietankowo-biszkoptowy z płatkami róż

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Ma wspaniałą, puszystą konsystencje.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    1,5 szklanka śmietany 30%
    1 szklanka jogurtu greckiego
    1 tabliczka białej czekolady
    1 opakowanie okrągłych biszkoptów
    1 garść płatków róż jadalnych
    Likier kokosowy –około 1/2 szklanki do nasączenia biszkoptów
    Cukier puder do smaku

Deser śmietankowo-biszkoptowy z płatkami róż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Śmietanę ubij na puszystą masę. Dodaj jogurt, przestygniętą, płynną czekoladę i cukier puder do smaku. Wymieszaj całość. Biszkopty nasącz likierem. Płatki róż przepłukaj lekko i osusz, lekko posmaruj cieniutką warstwą masy i przyklej do boków szklanek. Masę śmietankową wyłóż do szklanek wciskając do środka nasączone likierem biszkopty. Podawaj najlepiej zaraz po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy