DESER "SMAKI LATA"

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

DELEKTUJĄC SIĘ DESEREM, PRZYWOŁUJEMY WSPOMNIENIA LETNICH , SŁONECZNYCH DNI.

  • 3 godz.

Składniki:

  • BISZKOPT:
    4 JAJKA
    4 ŁYŻKI MĄKI
    4 ŁYŻKI CUKRU
    1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    MASA BUDYNIOWA:
    1 DUŻY (0,9 L) PYSIO CZERWONY
    2 BUDYNIE ŚMIETANKOWE
    MASA ŚMIETANOWA:
    1 ŚMIETANA DUŻA 36 %
    3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
    1 GALARETKA TRUSKAWKOWA
    NA WIERZCH:
    TRUSKAWKI
    BORÓWKI
    2 GALARETKI TRUSKAWKOWE

Deser "smaki lata" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • DESER "SMAKI LATA" 1. UPIEC BISZKOPT I OSTUDZIC.
    BUDYNIE UGOTOWAC NA "PYSIU" I WLAC NA OSTUDZONY BISZKOPT.
    JEDNĄ GALARETKĘ TRUSKAWKOWĄ ROZPUŚCIC W 1 SZKLANCE WODY I ODSTAWIC DO LEKKIEGO STĘŻENIA. ŚMIETANĘ UBIC Z CUKREM PUDREM , DODAC TĘŻEJĄCA GALARETKĘ . WŁOZYC DO LODÓWKI. KIEDY MASA ŚMIETANOWA STĘŻEJE , NA WIERZCH KŁADZIEMY OWOCE .
    NASTĘPNIE ROZPUSZCZAMY DWIE POZOSTAŁE GALARETKI W DWÓCH SZKLANKACH WODY , I KIEDY TROCHĘ STĘŻEJĄ , WYLEWAMY NA OWOCE.
    SMACZNEGO :)))

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy