Deser serowo-borówkowy

0 (0 ocen)

Deser możemy podawać od razu lub schłodzić w lodówce. Jeśli schładzamy, to wówczas bezy rozkruszamy dopiero przed podaniem. Uwielbiam tak przygotowany owocowy serek!!!! Już sam , bez dodatków smakuje pysznie. Podany z herbatnikami i słodkimi bezami tworzy wyjątkowy deserek! POLECAM !!!

Składniki:

  • Składniki na 5-6 porcjii:
    • 0,6 kg białego sera ( u mnie z wiaderka),
    • 300 g borówki amerykańskiej,
    • 5-6 białych bez,
    • 2-3 łyżki cukru,
    • Około 20 sztuk herbatników jasnych.
    • Świeże owoce do dekoracji,

Deser serowo-borówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • studzenie borówek 1. Borówki zasypujemy cukrem i podgrzewamy około 10 minut. W trakcie gotowania puszczą one sok i staną sie miękkie. Tak przygotowane studzimy. Aby przyspieszyć ten proces garnek z otrzymanym musem borówkowym wkładamy do zimnej wody
  • przygotowanie herbatników 2. Między czasie kruszymy herbatniki. Pokruszone przekładamy na dno przygotowanych pucharków.
  • przed miksowaniem 3. Ostygnięte borówki, w ilości ok. 4/5 przekładamy do sera. Razem miksujemy.
  • po miksowaniu 4. Po dokładnym zmiksowaniu borówkowy serek (jest pyszny!!!) wykładamy na herbatniki. Na ser wykładamy pozostałą ilość ostudzonej masy borówkowej.
    Na każdy deserek rozkruszamy po jednym bezie. Gotowe:).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy