Deser serce na zimno

0 (0 ocen)

Pyszny deser na zimno w kształcie serduszka.

Składniki:

  • ser biały - 250 g
    śmietana 36 % - 300 g
    żelatyna - 2 łyżki
    cukier - 2 łyżki
    galaretka truskawkowa - 1 opak
    woda -1 szkl.
    migdały mielone -3 łyżki
    margaryna - 1 łyżka
    kakao - 0,5 łyżeczki

Deser serce na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPÓD:
    Migdały wsypać na talerz dodać rozpuszczoną margarynę i kakao, zagnieść masę, wyłożyć masę na deseczkę.
  • 2. Ser zmiksować blenderem z cukrem na gładką masę.
  • 3. Następnie galaretkę rozpuścić w gotowanej wodzie odstawić do lekkiego stężenia.
  • 4. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, ostudzoną dodać do śmietany zmiksować.
  • 5. Masę serową wyłożyć na masę migdałową, odstawić do lodówki do stężenia.
  • 6. Wyjąć masę serową z lodówki i za pomocą foremki, wyciąć dwa jednakowe serduszka.
  • 7. Serca polać stężałą galaretką, tak by galaretka spływała na dół.
  • 8. Udekorować serduszka miętą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy