Deser ryżowy z truskawkami

4.5 (152 ocen)

Jeśli mamy ochotę na pyszny i zdrowy deser to taki deser jest jak najbardziej odpowiedni. Mało że pyszny to jeszcze zdrowy i pożywny.

Składniki:

  • 1 szkl mleka
    0,5 szkl płatków ryżowych błyskawicznych
    1 łyżeczka miodu rzepakowego
    8 podłużnych biszkoptów
    300 g truskawek
    1 łyżka miodu rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser ryżowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować mleko, wsypać płatki ryżowe i mieszając gotować na średnim ogniu około 4 minuty. Zdjąć z ognia dodać łyżeczkę miodu, wymieszać i odłożyć do ostudzenia. Płatkami napełnić do połowy kieliszki, pokruszyć po dwa biszkopty i na wierzch nałożyć truskawki zmiksowane z miodem.
    Deser można podać od razu po przygotowaniu lub przed podaniem schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować