Jest to szybki i tani deser. Nie jedna osoba go lubi. Znany w każdym domu. Jednak każdy robi na swój sposób tak jak ja. Polecam z borówkami i jabłkami.
Deser ryżowy na mleku z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować według opakowania. Następnie wyjąc z woreczka i przełożyć do większego garnka. Zalać mlekiem. Dodać cukry, aromat i cynamon. Wymieszać. Gotować tak długo na wolnym ogniu, aż ryż zrobi się gęsty, a mleko trochę wyparuje. Przełożyć do miseczek.
2.Jabłka przełożyć do garnuszka. Zalać wodą. Dodać cukier i cynamon. wymieszać. Gotować na wolnym ogniu, aż woda wyparuje. Przełożyć do miseczek na ryż. Borówki ułożyć według gustu.
Porady
Jeżeli ktoś lubi mocno słodkie, może dodać więcej cukru.
Komentarze