Deser ryżowy

  • wyświetlono: 201 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Prosty, szybki i pyszny

aga3
  • 2 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

Torebka ryżu
Budyń waniliowy
Pół litra mleka
2 jabłka
2 łyżki płatków migdałów
Szczypta kakao lub cynamonu do oprószenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Deser ryżowy

  • 1. Ugotować torebkę ryżu. Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Do dużej miski włożyć ryż, budyń, jabłka starte na tarce o dużych oczkach i migdały. Wszystko wymieszać, przełożyć do mniejszych miseczek i oprószyć kakao lub cynamonem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżmigdałyjabłkabudyńkakaodeser ryżowy
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-20jqi42

Dodane przez: joanna1974

Deser ryżowy z borówką

Ryż na mleku to idealna potrawa...

ryżowy deser

Dodane przez: iziona

Ryżowy deser

Inna wersja ryżu na mleku na zimno.

.

Dodane przez: Anitka0804

Deser ryżowo-truskawkowy

Delikatne kupki ryżowe zanurzone...

Ryżowy deser indyjski

Dodane przez: Megg

Ryżowy deser indyjski

Ryżowy deser indyjski to bardzo...

image-070ws4b

Dodane przez: mzap88

Deser ryżowy z ananasem

Idealna propozycja dla tych, co...

DESER RYŻOWO-TRUSKAWKOWY (BEZGLUTENOWY)

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

DESER RYŻOWO-TRUSKAWKOWY (BEZGLUTENOWY)

Ciekawy pomysł na podanie tradycyjnego...