Deser Raffaello

  • wyświetlono: 460 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 1

Smak takiego deseru zna prawie każdy, a oto mój sposób na jego wykonanie. To doskonały, niezbyt słodki deser dla dzieci i dla dorosłych.

123
  • 5 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

15 dag. małych krakersów
10 dag. wiórków kokosowych
1 cukier waniliowy
1/2 litra mleka
25 dag. masła roślinnego
3/4 szklanki cukru
2 żółtka
2 płaskie łyżki mąki pszennej
1 budyń waniliowy mały 40 g.

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Deser Raffaello

  • jk1. Żółtka ucieram mikserem z cukrem waniliowym, cukrem, 3/4 szklanki mlekiem, mąką i budyniem. Resztę mleka doprowadzam do zagotowania, dodaję przygotowaną masę i gotuję budyń, studzę. Masło ucieram na puch, dodaję stopniowo wystudzoną masę oraz 3/4 wiórków, miksuję. Do pucharków układam na przemian krakersy, masę. Ostatnia warstwa to masa, posypuję pozostałymi wiórkami. Wstawiam do lodówki na 3 godziny.

Porady

Deser może stać w lodówce, do dnia następnego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Deserraffaello
 

Komentarze

Podobne przepisy

Jaglane Raffaello

Dodane przez: Futka

Jaglane Raffaello

Jaglane kuleczki z kokosem, płatkami...

rafaello

Dodane przez: Aninka88

A'la raffaello

pyszne lekkie ciasto z dodatkiem...

Twarogowe "rafaello" z borówkami

Dodane przez: aleksandra.główka

Twarogowe "raffaello" z borówkami

Właśnie takie, małe słodkie co...

rafaello

Dodane przez: Crispy Biscuits

Tort Raffaello

Tort biszkoptowy z masą kokosową...

Mini torciki bezowe Raffaello

Dodane przez: Kuchnia Marty

Mini torciki bezowe Raffaello

Obłędne.. niebiańskie mini torciki...

image-1encu81

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

raffaello z kaszy jaglanej

pyszne i zdrowe! niebanalny prezent...