Deser Raffaello

5 (150 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smak takiego deseru zna prawie każdy, a oto mój sposób na jego wykonanie. To doskonały, niezbyt słodki deser dla dzieci i dla dorosłych.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 15 dag. małych krakersów
    10 dag. wiórków kokosowych
    1 cukier waniliowy
    1/2 litra mleka
    25 dag. masła roślinnego
    3/4 szklanki cukru
    2 żółtka
    2 płaskie łyżki mąki pszennej
    1 budyń waniliowy mały 40 g.
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser raffaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Żółtka ucieram mikserem z cukrem waniliowym, cukrem, 3/4 szklanki mlekiem, mąką i budyniem. Resztę mleka doprowadzam do zagotowania, dodaję przygotowaną masę i gotuję budyń, studzę. Masło ucieram na puch, dodaję stopniowo wystudzoną masę oraz 3/4 wiórków, miksuję. Do pucharków układam na przemian krakersy, masę. Ostatnia warstwa to masa, posypuję pozostałymi wiórkami. Wstawiam do lodówki na 3 godziny.

Porady

Deser może stać w lodówce, do dnia następnego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować