Deser poświąteczny

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Bardzo smaczny, lekki deser, który można przygotować cały rok z pozostałymi nam ciasteczkami :-) polecam.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 kisiel truskawkowy
    2 niepełne łyżki cukru
    6 + 1 ciasteczek świątecznych (ja wzięłam ciastka spekulatius)
    100 ml śmietanki 36%
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka syropu malinowego
    Kolorowe perełki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kisiele

Deser poświąteczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kisiel truskawkowy przygotować według instrukcji na opakowaniu, w pół litrze wody z dwoma niepełnymi łyżkami cukru. Na dno pucharków/miseczek położyć po 3 sztuki pokruszonych ciasteczek, które zostały po świętach.
  • 2. Gorący kisiel wlać do miseczek z pierniczkami. Chwilę odstawić do wystudzenia.
  • 3. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym, na samym końcu ubijania dodać łyżeczkę syropu malinowego, i jeszcze chwilę ubijać. Gotową bitą śmietanę przełożyć do woreczka foliowego (najlepiej nadaje się woreczek do zamrażania), odciąć nożyczkami róg woreczka i wycisnąć bitą śmietanę na kisiel, tworząc fantazyjne wzory. Udekorować każdy deser połówką ciasteczka oraz kolorowymi perełkami.
  • 4. Do podania chłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kisiel

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować