Deser pod palmami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Deser zrobiłam dla swojego chłopaka, był zachwycony.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 średnie banany
    2 kiwi
    3 mandarynki

Deser pod palmami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obierz banany i pokrój je na plastry grubości ok 2cm. Ułóż na talerzu, tak by powstały pienie palmy.
  • 2. Kiwi obierz i przekrój na cztery części i krój plasterki. Ułóż nad bananami, tak żeby powstały liście palmy.
  • 3. Mandarynki obierz, cząstki mandarynek ułóż pod bananami. I mamy prosty, tani, zdrowy i pyszny deser.

Porady

Kiwi, aby ładnie się pokroiło powinno być nieco twardsze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy