deser owocowy duet

0 (0 ocen)

  • 20 min

Połączenie bitej śmietany ze świeżymi owocami zawsze jest trafione

  • 20 min

Składniki:

  • śmietana kremówka 150g,
    cukier puder do smaku,
    1 kiwi,
    70 g ciemnych winogron,
    3 podłużne biszkopty

Deser owocowy duet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce myjemy, kiwi obieramy i kroimy je w drobną kostkę. Śmietanę ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Przekładamy ją do szprycy. Do dwóch szklaneczek nakładamy po 1 łyżce śmietany. 1 biszkopta kruszymy na pół i posypujemy nim śmietanę. Następnie nakładamy pokrojone owoce. Na owoce wyciskamy resztę śmietany. Całość dekorujemy podłużnym biszkoptem. Deser podajemy od razu. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy