Deser z mango, jogurtem i galaretką

0 (0 ocen)

  • 40 min

W gorące dni zazwyczaj nie mam ochoty na pieczenia, w zamian najchętniej biorę się za proste desery z sezonowymi owocami. Jeśli lubisz mango oraz maliny w połączeniu z cynamonem i innymi dodatkami, zapraszam. Pokusa nie do odparcia :)

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na 4 średnie porcje:

    - 1 galaretka agrestowa rozpuszczona w 1,5 szkl. wrzątku
    - 6 kopiastych łyżek jogurtu greckiego
    - pełna łyżeczka cynamonu
    - 2 łyżki ulubionych otrębów
    - 1 duży i dojrzały owoc mango
    - szklanka malin
    - 1/3 szkl. borówek amerykańskich
    - bita śmietana
    - listki mięty do dekoracji


Deser z mango, jogurtem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przelać do pucharków, wstawić do lodówki by całkowicie stężała. Jogurt wymieszać z cynamonem i otrębami, pozostawić na 10 min. by otręby troszkę zmiękły, następnie wyłożyć do każdego pucharka na stężałą galaretkę. Mango umyć, obrać, pokroić, za pomocą blendera zmiksować na papkę, wyłożyć na jogurt. Wierzch udekorować malinami, bitą śmietaną. Posypać borówkami i listkami mięty :) SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy